bottom banner
Новини & Публикации
pic1

От началото на месец август 2014 година в „Медицински център Младост Варна” ООД ще се извършва остеоденситометрия / 07.08.2014г.

От началото на месец август 2014 година в „Медицински център Младост Варна” ООД ще се извършва остеоденситометрия (метод за определяне на костната плътност) с цел профилактика и скрининг на заболяването остеопороза и проследяване на ефекта на проведеното лечение за тази болест.

Остеопорозата е заболяване на костната система, характеризиращо се с ниска костна маса и промени в микроструктурата на костната тъкан, които водят до повишена чупливост на костите.

Остеоденситометрията се осъществява с костен ултразвуков денситометър. Касае се за напълно безвреден и безболезнен метод на изследване, лесно осъществим технически. Методиката е приложима при всеки, без налични противопоказания. Изследването на костната плътност е добре да се прилага профилактично, дори и да не усещате болки, тъй като процесите на намаляване костната плътност протичат почти без никакви симптоми, а когато те се появят често вече е късно. Добре е да се правят периодични профилактични прегледи, за да знаете дали костите са ви наред и трябва само да се предпазвате от остеопороза, дали имате намалена костна плътност, но не и остеопороза, и трябва да вземете мерки или в най- лошия случай – имате остеопороза.

Препоръчителни при нужда са консултации с ревматолог, ортопед, ендокринолог и физиотерапевт, който да състави вашата двигателна програма, хранителен режим и рехабилитационни процедури и лечебна физкултура.

Значимостта на проблема остеопороза се определя от:

  • Повишаване продължителността на живота;
  • Наличие на заболяването не само в периода след менопауза, но и в млада възраст, както при жени, така и при мъже;
  • Възможност за възникване на инвалидизиращи и животозастрашаващи фрактури – счупване на прешлените на гръбначния стълб и шийката на бедрената кост

Остеоденситометрия се извършва след предварително записване на тел. 052/ 555 751.
Цената на изследването е 20 лева.

Начало | За нас | Галерия | Услуги | Поверителност | Контакти
Copyright © 2014-2018 IT Department, Varnapharma M Ltd.
All Rights Reserved.